Heb ik u gefotografeerd?

Wikipedia omschrijft straatfotografie als volgt: het is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candid camera-fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert.

Straatfotografie is niet alleen leuk om te doen, maar zeker ook interessant voor later. Struin internet maar af en kijk naar de oude meesters op dit gebied, zoals onder heel veel anderen Henri Cartier-Bresson,Diane Arbus, Ed van der Elsken en ervaar hoe het leven toen was en nooit meer zal worden.
Een deel van mijn straatfoto’s publiceer ik op internet. Het gaat dan altijd om plaatjes die gemaakt zijn met respect voor de mensen die afgebeeld zijn. Foto’s die een negatief beeld geven van een persoon zijn uiteraard taboe.
Geposeerde foto’s vallen niet onder de straatfotografie. Daarom benader ik de personen niet vooraf; het beeld moet immers natuurlijk zijn.

Het is dus goed mogelijk, dat u een keer uzelf tegenkomt op een foto die door mij gemaakt is. Hopelijk vindt u dat leuk en misschien zelfs zo leuk, dat u het bestand in groot formaat wenst te ontvangen, zodat u er een mooie afdruk van kunt laten maken. Laat het me even weten en ik zal het graag toesturen!
Het kan ook voorkomen, dat u liever niet hebt dat een foto gepubliceerd is. Hoewel het Nederlandse portretrecht dit in de meeste gevallen wel toestaat, gaat het immers wel om uw persoon en als er iets is dat ik niet wil, is het dat er iets tegen uw wil wordt gepubliceerd! Als u bezwaar heeft, laat het me weten en hij wordt direct verwijderd van de website!